11/24/2021

Acer Mobile Phones & Portable Devices Driver Download For Windows 10

ACER Allegro M310 Mobile Phone Old Stock Rare collectors MOBILE PHONE Cell GSM. $30.11 shipping. Acer liquid E350 broken display LCD and TOUCH OK. Price list of all Acer mobile phones in India with specifications and features from different online stores at 91mobiles. Read user reviews, compare mobile prices and ask questions. View Acer mobile phones - Page 1. Check out the Checkout best Acer smartphones and find their prices, reviews, specifications and features.

Technology is not always perfect, so you can experience different problems that you can solve by yourself. Cell phones may present faults some times and we know it can be a very stressful situation. That is why we decided to make a top 20 of the most common mobile phone problems and their solutions, so you can solve them without losing your head –and your money-.


Of course, there are several troubles that are a bit more difficult to solve if you are not a technology expert. If you cannot do it by yourself, we recommend you to take your mobile phone to an authorized service technician and hopefully, they will help you. So, we invite you to come with us and discover things that maybe you did not know about your cell phone.


20 Common Mobile Phone Problems & Solutions

1. Slow Phone

Acer mobile phones & portable devices driver download for windows 10 pro

This is something that everybody has experienced at least once. It is the most common mobile phone issue and it can be associated with old phones. However, newer devices can present the same problem. When your Random-Access Memory (RAM) is full of apps and files that you do not use or need, your phone tends to respond slowly.


The Solution: Clean your cell phone and close/delete apps, files and clear the cache data. If you recently installed an app and your phone is not working well, you should uninstall it and see if your mobile phone runs faster. If this does not help you, you can also try saving important information on Google Drive, Dropbox or just on your computer. Then, you can restore your cell phone to factory data.


2. Bad Battery Life

Another common problem that happens to everyone is when your phone never has battery enough although you do not use it all the time. There are different factors that can affect your battery life and you should take them into account before losing your battery.


The Solution: First, you should try to dim the screen brightness and turn off the GPS, WiFi and Bluetooth if you are not using them. You can also enable the Battery Saving Mode and see if your battery lasts longer. Additionally, you should check your Battery Usage in your phone Settings and see which apps are using more battery. You can close or disable the ones that are draining more battery if you usually do not need them.


3. Overheating Phone

This usual problem can be related to the previous one. An overheating phone is sometimes related to problems with your phone battery. But, it can also be related to your charger and also with the place you normally have your phone. If you are experiencing this, you should solve it soon because your battery and your phone screen can be seriously damaged.


Possible Solutions:You should try the previous possible solutions first to see if this problem is directly related to your battery issue. If it keeps overheating, try to carry your phone in a fresh place and keep it away from the sun’s heat. You can also give your phone some minutes to “refresh” and start using it again.


4. Full Storage Space

Maybe you are the kind of person that saves too many photos, songs, documents and some other files and although you do not need them anymore, you do not delete them. Sometimes those files are so old that you forget you have them stored in your cell phone. Unnecessary apps also occupy important storage space that can be used for other matters.

Acer Mobile Phones & Portable Devices Driver Download For Windows 10

The Solution: This fourth common mobile problem can be related to the first we already mentioned before. When you have filled up your storage space, your cell phone tends to respond slowly. So, the possible solutions for this problem are the same: try to delete those files and apps that you do not use anymore, you can also delete old calls and text messages and clean the cache data. Try to transfer those files you would like to keep with you on an online cloud or buy a microSD card to save that valuable information in a safe place.


5. App Crashes/Freezes

This problem happens a lot and, although it is a very annoying thing, it is not so difficult to solve. Although it should not be a common thing, the truth is that apps sometimes present this issue and can be related to bugs on the app or maybe your operating system is not the best or the newest for those apps. There are apps that are constantly adding new options and improving some details for better performance, but sometimes your phone just cannot support the latest version and that app starts crashing all the time.


The Solution: The first thing you should try is to restart your cell phone and start using the app again. You can also go to the App Manager and stop the app, sometimes cleaning the cache data also works. If it continues doing the same, try to uninstall the app and install it again. As it was mentioned before, sometimes the app has a lot of bugs that cause this problem.


6. Phone Freezes

This happens a lot, especially in old phones or devices with full storage space. What people usually do is to restart their phones or turn them OFF and ON. When this does not work, we normally remove the phone battery and everything goes back to normal. However, some modern phones do not have this option because their batteries cannot be removed. Do not worry, we will tell what to do and how to do it.


The Solution: Depending on your phone, here are the steps you must follow to restart it:

  • Apple (iOS8 or higher)
    • Click Volume Uponce
    • Click Volume Down once
    • Hold the Power key for 15 seconds.
  • Apple (iOS7 or lower)
    • Press the Power key + Volume Down key at the same time for 10 seconds or until the Apple Logo appears.
  • Samsung
    • Press the Power key + Volume Down key at the same time for 15 seconds or until the Samsung Logo appears.
  • Sony
    • Press the Power key + Volume Up at the same time for 10 seconds
    • When the phone vibrates, press the power key like normal to turn ON the mobile phone.
  • Nokia/HMD:
    • Press the Power key + Volume Up at the same time for 15 seconds or until the Android logo appears.

7. Apps Not Downloading

Users complain a lot about this issue that can be solved with just a few steps similar to the ones explained in the fourth problem. This mainly happens due to corrupt cache and it is pretty easy to solve it.


The Solution: Try cleaning the apps cache and you can also clean the history of Google Play and Google Play Services. Remember to restart your cell phone after doing that and try again to download the app you want


8. MicroSD card does not work

When your phone is full but you do not want to lose your files and you are too busy to move them to another place, you probably think about that old microSD card you bought few years ago. But, here comes the problem: your device does not want to accept that card.


The Solution: Your microSD probably has errors and your phone is not recognizing that card. Try to connect a card reader to your PC and format the microSD card at least two times. Restart your mobile phone and insert the SD card again.


9. Wet Cell Phone

Do not feel bad if you dropped your mobile phone and now it is wet. This happens a lot and most of the time it can be solved.


The Solution: The first this you should NOT do is to turn ON your device. It can be just the worst thing to do. Remove the battery and put the cell phone in a bowl full of rice. It will help to absorb the moisture. Now, take it to a service workshop and let them fix it.


10. Damaged Charging Port

Like everything in life, nothing lasts forever. And your phone is not an exception. Charging ports tend to deteriorate as time passes. Misuse or dirt can be some of the causes of this deterioration. This common problem needs to be solved by an expert. However, you can try some things to see if it works again.


The Solution: Before taking your mobile phone to the repair shop, try to clean the charging port with a new and dry toothbrush. You can also clean it using a dry cotton swab to remove the dust and dirt that does not allow your charging port to work properly. If this does not work, please take your phone the repair shop. Of course, these 10 problems are not the only ones that mobile phones have, but they are the most common ones according to Internet searches. However, we decided to add 10 more divided into 2 groups such as Android problems and iOS problems. Take a look at these following common issues.


5 Common Android Problems

11. Google Play Store Does Not Download Apps

This is something frequently experienced by Android users. People tend to panic and think there is nothing they can do and they will not be able to download anything again. Relax, we have 2 ways to fix this.


The Solution: The first option –and the most recognized- is to clean the Google Play cache. How can you do it? Go to Settings – Apps – Open Google Play Store – Clean Cache – Restart your phone. The second way to solve this problem is to clean the Google Play Store history. This is more simple than the first solution. First, you need to Open Google Play Store – Settings – Choose Clean History.


12. Google Play Store Crashes

We know how annoying is that you try to look for an app and Google Play crashes all the time. This happens a lot and must of the time is because of a corrupt cache. It should be solved with similar steps mentioned before.


The Solution: Although some menus vary, most Androids have the same options. So, you just need to go Settings – Apps – Open Google Play Store – Clean Cache and Data – Restart your phone. This should fix the crashing problem. But if it does not work, try doing the same with Google Play Services and Google Services Framework.


13. Connectivity Issues

Sometimes the connection through Bluetooth or WiFi can be a little bit difficult. This is one of the most common problems among Androids that can be solved just with a couple of simple steps.


The Solution: We recommend you to enable the airplane mode for at least 1 minute. Then, try to connect again. Occasionally, you can turn OFF and ON the connection that is failing and then try to connect it again.


14. Synchronization Failures

Sometimes you are trying to sync your account to a specific app but it seems just impossible to do it. Sometimes the app does not show you what the problem is, so you are not sure what you should do. When you have synchronization failures there are a few steps that you must follow.


The Solution: First of all, make sure that you are connected to the internet. You also need to check if the services that are you trying to sync (just like Google or Dropbox) is working as well. Another thing that you should do is to verify your password, check if it is correct and try again. If any of this works, remove entirely your account from your device and add it again.


Acer mobile phones & portable devices driver download for windows 10 pro

15. Unsent Messages

Sometimes happens that you are texting someone and then the screen show “Message not sent, touch to retry”. You try over and over again to send the same message but it shows the same annoying alert.


The Solution: The first thing you must do is to make sure that you are connected to a WiFi network or that your mobile network is working correctly. Then, click on the message that was not sent and select the resend option. This should be enough, but if you still have the same issue, try to restart your phone or try downloading another message service app.


Acer Mobile Phones & Portable Devices Driver Download For Windows 10

5 Common iOS Problems

16. Control Center Button Does Not Respond

According to the Apple Toolbox, some users have been reporting some issues with the Control Center button or Home button. They say that the button is constantly freezing and does not respond.


The Solution: If this happens to you, you must go to Settings and then to the Control Center to customize and delete the specific app that does not work in the including section. You can do it by sliding it on the left and touching Delete. After that, you must restart your device and once it is turned ON again, you can customize the controls again and add the app that you remove before.


17. iPhone Overheats

A lot of customers complain that their devices turning extremely hot. They also affirm that feel like their phones are swelling and they open by themselves. This problem was already explained, but iPhones tend to present this issue more than other phones.

Acer Mobile Phones & Portable Devices Driver Download For Windows 10 Hp


The Solution: If you are using a specific app and your cell phone overheats, let it rest for a while. You can disable the location service by going to Settings and Privacy. We recommend you to do this because the location service uses GPS, Bluetooth and mobile locations to determine where you are. This could mean a lot of activity for your phone. If you are charging your iPhone and it overheats, unplugged it for several minutes until it cools. Then, you can plug it again. Removing the case of your device also works. It will avoid that the plug keeps the heat and it will not block the heat output of the phone.


Acer Mobile Phones & Portable Devices Driver Download For Windows 10 64-bit

18. Issues to Connect to WiFi

Users express through the Apple forum that they lose the WiFi connection and they cannot connect to a local network. While a WiFi network is working with other devices; users assure that they have problems to find a stable connection. Before trying to find out the possible error in your cell phone, make sure that the router is close to you. You must also make sure that you can see your WiFi network to check that it is connected to the correct network.


The Solution: You can also try to restart your devise or the router by unplugging it and plugging it again. If it still not responds you may go to settings to reestablish your network. It will restore the Wi-Fi network and the password with the VPN and APN of your cell phone. Just in case the problem continues, remember that you can restore to the factory configuration by eliminating all the content. Before doing this make sure of have made a backup of all the important files that you have on your phone because everything will be erased once you restore your device.


19. The Screen Is Not Bright Enough

Some users explain they have noticed that the screen looks dark although the brightness is at the highest level. You are not the only one who has experienced this. So, keep calm and read what you need to do.


The Solution: To solve this problem you can go to General Settings, then to accessibility and after that click on Screen Adaptations. You will see an option to reduce the white point at the button so you can adapt the intensity of the colors until you consider is good for you.


20. Unable To Connect To The App Store

Besides some issues experienced at the moment of downloading apps, some users have also had problems to go on the App Store. They receive error messages saying that their devices cannot currently connect to the App Store.


The Solution: A possible solution for that is to set the date and time of your device. Disable the option of set automatically, instead of that, set the date and time manually. Then, go to the App Store and let it open for about 5 seconds at least. Activate the date and time automatically again and then close the App Store and open it again. We are sure there are many more problems among phones, no matter, if they are Android phones or they are part of the iOS technology. But, this time we just covered the most common issues and we hope those possible solutions work for you. Please share with us if you have experienced some of these problems and how you solved them!


Recommended Articles
The Ultimate Guide to SIM CardsHow To Unlock Your Phone Step-by-Step GuideHow to Check Your IMEI NumberCDMA vs GSM: What Is The Difference?
What is Tethering & How to Enable It?

Acer Mobile Phones & Portable Devices Driver Download For Windows 10 Pro

This is a list of smartphones manufactured by Acer. They either run Android or Windows Mobile.

Liquid[edit]

beTouch[edit]

Devices

The Acer beTouch is the second smartphone line realized from the company since it the phone manufacturer E-ten in 2009.[1] The series is focused on social networking, with direct links to Facebook, Twitter and other social networks.

E100/101[edit]

The Acer beTouch E100/101 is based on Windows Mobile 6.5 and is powered by 528 MHz CPU. It was released in October 2009.[2]

Main features[edit]

Acer beTouch E100/101 is a Windows Mobile (6.5) touchscreen phone. Both feature 3.2-inch WQVGA touch display, 2-megapixel camera, GPS and supports HSDPA networks. The homescreen can be customised with a number of apps and widgets, including the Facebook, Google Search and YouTube applications which come pre-installed. While the beTouch E100 is compatible with networks high speed 3G +, the beTouch E101 it will not work in EDGEmode.[3]

neoTouch[edit]

The Acer neoTouch is a smartphone series is the third smartphone series realized from the company since it acquired phone manufacturer E-ten in 2009, and the first to feature the Windows Mobile 6.5 OS [4]

S200[edit]

The Acer neoTouch S200 (also known as Acer neoTouch F1) is a Windows Mobile 6.5 designed for a business use.[5] The Acer neoTouch was launched in October 2009 and is the second phone on the market, after the Toshiba TG01, with a 1 GHz Snapdragon processor.[6]

Features[edit]

The following specifications are those found on the Acer website:[7]

  • Processing: Qualcomm QSD8250 1 GHz processor
  • OS: Windows Mobile 6.5 with Internet Explorer 6
  • Screen: 3.8' WVGA Touchscreen Display with Ambient light sensor
  • Connectivity: WiFi 802.11 b/g & Bluetooth 2.1
  • Camera: 5MP autofocus with LEDflash and VGA video recording
Windows Mobile 6.5[edit]

Acer Mobile Phones & Portable Devices Driver Download For Windows 10 Windows 7

Windows 6.5 is an upgrade to Windows Mobile 6.1 that was released to manufacturers on May 11, 2009. This update includes new added features, such as a revamped GUI and a new screen with vertically scrollable labels. It also includes the new Internet Explorer Mobile 6 browser.[8]

P300[edit]

Acer Aspire P300 Smartphone

The Acer neoTouch P300 runs Windows Mobile 6.5.3. It was unveiled at the Mobile World Congress 2010 in Barcelona and it is officially available from March 2010. It has a side-slider form factor with QWERTY keyboard and features a WQVGA touchscreen, 3.2MP camera, A-GPS, Wi-Fi and is powered by 528 MHz processor.[9]

Main features[edit]

The specifications according to Acer Inc website:[10]

  • Keyboard: QWERTY keyboard
  • OS: Windows Mobile 6.5.3
  • Processor: Qualcomm 7225 528 MHz
  • Display: 3.2' WQVGALCD touch screen
  • Camera: 3.2 MP with autofocus
  • Connectivity: 3G UMTS: 2100 MHz; WiFi: 802.11 b/g; Bluetooth 2.0
  • Battery:Li-Po 970 mAh
  • Size: 110 × 55 × 15.1 mm
  • Weight: 130.6 g

P400[edit]

Acer neoTouch P400
ManufacturerAcer Inc.
Product familyAcer neoTouch series
Operating systemMicrosoft Windows Mobile 6.5.3
CPU600 MHz Qualcomm 7227 processor
Display320 x 480 px, 65,536 color, touchscreen display
Camera3.15megapixel with auto focus
ConnectivityWi-Fi (802.11b/g), Bluetooth 2.1+EDR, ExtUSB, A-GPS; Micro SD slot, Micro USB
Dimensions115x59.3X12 mmm
Mass125 G

The Acer neoTouch P400 is a smartphone designed by Acer Inc. After using Android on phones such as the Acer beTouch E110 and Liquid A1, Acer has returned to Microsoft’s operating system. It shares the hardware and design with the Acer beTouch E400 but it runs Microsoft Windows Mobile 6.5.3 operating system [11] that brings a more finger-friendly user interface.[12] The neoTouch P400 was first introduced at the Mobile World Congress 2010 in Barcelona.

References[edit]

  1. ^'Acer be Touch E100: A Review – Product Reviews'.
  2. ^'Acer beTouch E101 - Full phone specifications'. www.gsmarena.com. Retrieved 2018-08-13.
  3. ^'Archived copy'. Archived from the original on 2010-01-06. Retrieved 2010-11-22.CS1 maint: archived copy as title (link)
  4. ^Acer neoTouch review - Acer Reviews - Know Your Mobile
  5. ^'Acer Announces New WM 6.5 Phones: neoTouch S200 (F1), beTouch E100/E101/E200 GSM Dome - Mobile Phone News'. Archived from the original on 2010-10-07. Retrieved 2010-11-11.
  6. ^'Reviews, Price - Acer neoTouch S200 Smartphone Reviews » Acer neoTouch S200 Smartphone Reviews - Reviews by TechnoTalks'. Archived from the original on 2010-10-29. Retrieved 2010-11-11.
  7. ^neoTouch Details - Acer MobileArchived July 25, 2010, at the Wayback Machine
  8. ^'IE 6 for Windows phones: Interface improved'. Archived from the original on 2010-11-08. Retrieved 2010-11-11.
  9. ^http://www.trustedreviews.com/mobile-phones/review/2010/06/02/Acer-neoTouch-P300/p1
  10. ^'Archived copy'. Archived from the original on 2010-11-11. Retrieved 2010-11-10.CS1 maint: archived copy as title (link)
  11. ^Acer neoTouch P400 review - Pocket-lint
  12. ^Acer neoTouch P400 IT PRO Reviews

External links[edit]

Retrieved from 'https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Acer_smartphones&oldid=996996902'